Haber Detayı
28 Şubat 2020 - Cuma 15:46 Bu haber 379 kez okundu
 
Yerel yöneticiler genç girişimcilere ticarete yönelik öğütler verdi
Keşan Güncel Haberi


 

Keşan TSO (Ticaret ve Sanayi Odası) Genç Girişimciler Kurulu tarafından düzenlenen, Genç Girişimciler 2020 Yılı Genişletilmiş İstişare Toplantısı, 26 Şubat 2020 tarihinde gerçekleştirilirken, toplantıya katılan yerel yöneticiler, genç girişimcilere ticaretin geliştirilmesine yönelik bazı öğütler verdi.

Saat 20.00 sıralarında, Şapçı Ağadayı Otel'de başlayan toplantıya; Keşan Kaymakamı Nuri Özder, İpsala Kaymakamı Enis Aslantatar, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, İpsala Belediye Başkanı Abdullah Naci Ünsal, Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ahmet Atakişi, Keşan TSO Meclis Başkanı Orkun Özkaya, Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Şapçı, Keşan TB (Ticaret Borsası) Meclis Başkanı Kemalettin Uslu, Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Kaymaz, İpsala TB (Ticaret Borsası) Meclis Başkanı Necati Görür, Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Girgin ile genç girişimciler katıldı.

Şen: "Bizden sonra görev alacak arkadaşlara rol model olarak tamamlamayı hedefliyoruz"

Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Serkan Şen'in açış konuşmasını yapmasıyla başlatan toplantıda, 2019 Mart ayında 18-40 yaş arasındaki 31 Keşan TSO ve 14 Keşan TB üyesi tarafından Keşan oda ve borsa ortak olarak yapılan seçimler sonrasında Keşan Genç Girişimciler Kurulu'nun belirlendiğini söyleyen Şen, kurul olarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Oda ve borsalardaki genç girişimcilerden oluşturulan kurula destek veren herkese teşekkür eden ve işbirliği içerisindeki çalışmaların devam edeceğini söyleyen Serkan Şen, kurulda yer alan isimleri de şöyle tanıttı; "Kurul; Ceyhun Atalay, Zeynel İnceoğlu, Emre Bölük, Gökhan Aktaş, Berkay Uslu, Ferdi Narlı, Nehir Gergin ve Serkan Şen olarak belirlenmiştir. Bu kişiler arasında Berkay Uslu, Ferdi Narlı, Nehir Gergin ve Serkan Şen'den oluşuyor. 2020 yılında Keşan Genç Girişimciler olarak üyelerimize hizmet ederek, ekonomik kalkınma ile bölgemizde katma değer yaratacak projeler üreteceğiz. 2021 yılını ise bir önceki yıl içerisinde gerçekleştireceğimiz faaliyetleri ve projelerin devamlılığını sağlayacağız. Son olarak 2022 yılında ise görev süremiz sürecinde gerçekleştireceğimiz faaliyetler ve çalışmalarımızı örnek model olarak belirleyerek, bizden sonra görev alacak arkadaşlara rol model olarak tamamlamayı hedefliyoruz." dedi.

"Keşan Genç Girişimciler olarak 2019 yılında, birçok farklı faaliyetler gerçekleştirdik"

Sözlerinin devamında, 2019 yılı faaliyetleri hakkında bilgi veren Şen, "Görev süremizin ilk yılında, Keşan Genç Girişimciler olarak 2019 yılında, birçok farklı faaliyetler gerçekleştirdik. İlk olarak sayın valimiz, sayın kaymakamımız, kamu kurumları ve kuruluşları müdürlerimiz, değerli oda ve borsa başkanlarımıza protokol ziyaretlerimizi gerçekleştirdik ve maddi ve manevi her konuda desteklerini aldık. Düzenli olarak yaptığımız, Keşan Genç Girişimciler Komite, Meclis ve İl Kurulu toplantılarımız ile katılımcı, paylaşımcı, kurumsal ve profesyonel yönetim anlayışımızla ortak akıl toplantılarımızı gerçekleştirerek, 2019-2022 stratejilerimiz belirledik. Keşan Oda ve Borsa olarak, bölgemizdeki üniversite öğrencilerimizden daha fazla nitelikli eleman desteği almak, inovatif iş fikirlerini değerlendirmek ve yaratıcı, verimli ve kapasite arttırıcı işletme çözümlerini daha hızlı ve kolay değerlendirmek için Keşan Öğrenci Meclisimizi kuruyoruz. Genç Girişimciler olarak sadece ticari ve ekonomik değil, sosyal sorumluluk projelerinde de yer alarak bölgemize ve toplumumuza karşı üstümüze düşen görevleri yerine getirdik ve getirmeye her zaman devam edeceğiz." diye konuştu.

Aslantatar: "Ben hiçbir zaman düz memur olmak istemedim"

Toplantının devamında, yerel yöneticilere söz verildi. Bu bölümde söz alan Özder, genç girişimcilere her zaman destek olduklarını ve olmaya devam edeceklerini belirterek, sözü Aslantatar'a verdi. Türkiye'nin daha ileriye taşınması için genç girişimcilere ihtiyaç duyulduğunun altını çizen Enes Aslantatar, "Bu tür toplantılarda her zaman devlet memurluğu zihniyetinden kurtulmamız gerektiğini söylüyorum. Ben hiçbir zaman düz memur olmak istemedim. Ticaretten gelen bir ailenin çocuğu olsaydım tüccar olurdum. Peygamber Efendimiz demiş ki, 'Karın 10'da 9'u ticarettedir'. Elazığ depremi sonrası çok kısa sürede 10 ton pirinç toplayarak, deprem bölgesine gönderdik. Bu pirinçleri kimden topladık? Tüccarlardan. Bu genç insanların buradaki heyecanı bizleri de heyecanlandırıyor. Biz de ilçemizin ticaret hacminin genişlemesi için elimizden gelen her türlü desteği vereceğiz." ifadelerine yer verdi.

Helvacıoğlu: "Eskiden gençler memur olmadıkları zaman evde kalırlardı"

Daha sonra söz alan Helvacıoğlu, "Girişimcilik artık alın teri yerine, akıl terine bıraktı. Bunu Keşan, İpsala, Enez yani Hamzadere bölgesinde farklı bir şekilde gördüğümü söylemek istiyorum. Girişimcilik her zaman azimli bir yapıya sahiptir. Eskiden gençler memur olmadıkları zaman evde kalırlardı. Şimdi girişimci olmayınca evde kalıyorlar. Şehirleri yarıştıran, ekonomiyi büyüten her şeyin temelinde girişimcilik var. Girişimciliğin gelecekteki önemi her geçen gün artacak. Dünyada şu anda ciddi boyutta sıkıntı var. Yeni nesil bir ticaret anlayışı geliyor. Herkesin b ve c planı da olmalı. Altın yumurtlayan bir bölgeyiz. Bölgemizin artıları ve zenginlikleri çok kıymetli. Şehrimizi yarıştıracak ortak akıl kültürünü geliştirmemiz lazım." dedi.

Ünsal: "Lobimizi oluşturmamız lazım"

Toplantıda konuşan Ünsal ise şunları söyledi; "Ortaklık sistemini yaratmak gerekiyor. Fakat en önemlisi kurumsallaşmaya çalışın. Bu iş babadan oğla, oğuldan toruna geçerken bir yerde kopukluk oluyor. Şu an parlamentoda çok sağlam bir grubumuz var. Parti önemli değil. Biz bu dönem geçtiğinde 'Trakya'ya ne yaptınız?' diye soracağız. Lobimizi oluşturmamız lazım. İnşallah daha güzel günler bizi bekliyor."

Atakişi: "Dil bilmek çok önemlidir"

Ünsal’ın ardından konuşan Atakişi de, "Üretimin üç dört tane ayağı var ve emek en önemli ayağı. Sermaye doğal kaynaklar ve bunları bir araya getirecek olan girişimciler. Sanayi devrimi neden Çin’de değil de İngiltere’de oldu diye sorarsak, cevap olarak, Çin’de her şey vardı fakat Çin’in girişimcisi yoktu. Çinli gençler memur olma hayalleri kurarken, İngiltere’de girişimciler vardı. Dünya’yı değişen bir teknolojiye çevrildi girişimcilik. Girişimciliğin en temel kuralı özgür olmaktır. Böyle genç girişimciler ile birlikte olduğum için çok mutluyum. Üniversite olarak, ne gerekiyorsa yanınızda olduğumuzu belirtmek isterim. Hatırlatmakta fayda görüyorum ki, dil bilmek çok önemlidir. Bu konunun üzerinde durunuz." diye konuştu.

Özkaya ve Şapçı genç girişimcilerin ticaretteki önemine dikkat çekti

Toplantının devamında konuşan Özkaya, "Genç girişimcilere bakınca pırıl pırıl gençler görüyorum. Bugünün genç girişimcilerini yarının oda yöneticileri olarak görüyorum. Makamlarımızı seve seve sizlere emanet edeceğimizi biliyorum. Bölgemizin girişimlere ihtiyacı var. Yarın öbür gün kurulacak OSB’de de çok büyük katkılarınızın olacağını biliyorum ve bunu gönülden istiyorum." derken, Şapçı da şunları söyledi; "Genç Girişimcilere faaliyetleri için ve bizi burada ağırladıkları için teşekkür ediyorum. Tüm oda borsalar ve yerel yönetimler olarak bir aradayız ve bu sizin gücünüzü gösteriyor. Genç girişimciler olarak sizleri tebrik ediyorum ve kendim de bir genç girişimciyim. Bölgemizdeki gelişimde girişimin önemini vurgulayacağınız bir dönemdesiniz. Öyle bir bölgedeyiz ki fırsatlar bölgesi sayılırız ve bunun değerini bilip daha fazla katma değer üretmeliyiz. Çalışmalarımızı hızlandırmalıyız ve birlik beraberlik içinde davranmalıyız."

Kaymaz: "Alanlarınızda bilgili olun ki güçlü olasınız"

Kemalettin Uslu'nun, tüm genç girişimcilere, birlikteliğin önemli olduğunu aktarmasından sonra konuşan Kaymaz, girişimciliğin bir cesaret işi olduğunu belirterek, "Sizin yerlerinizde eskiden bizler vardık. Sizler bizim yarınlarımızsınız. Sizleri geleceğe hazırlamak hepimizin görevidir. Borsamızın sorumluluğunda bulunan alanlarda yanınızda olacağınıza söz veriyoruz. Bu coğrafya hepimizin ve birlik beraberliğimizin sürmesi için elimizden geleni yapacağız. Yenilikçi olun, dijital olun ve çağın gerisinde kalmayın. Kadın ve genç girişimcilik eğitimlerine katılın, dil öğrenin. Üretim insansıza geçiyor ve biz bununla da mücadele etmeliyiz. Bilgi güçtür. Alanlarınızda bilgili olun ki güçlü olasınız." şeklinde konuştu.

Girgin: "Türkiye’de üç kurumun birlikte hareketine şahitlik yapıyorsunuz"

Toplantının sonlarına doğru konuşan Görür, genç girişimcilere üretim tavsiyesinde bulunarak, "Sermayeleri birleştirip güçlü hale getirmenizi öneriyorum. Gıda OSB’de birlikte olun. Bir araya gelerek sermayeleri birleştirerek katma değer sağlayacak projeler üretin. Bölgemiz buna çok müsait. Az olsun benim olsun demek yerine birleşip güç birliğini tavsiye ediyorum." dedi ve sözü İbrahim Girgin'e verdi. Toplantıda son olarak konuşan Girgin de şunları kaydetti; "Türkiye’de üç kurumun birlikte hareketine şahitlik yapıyorsunuz. Her yerde kavga var, bizim kurumlarımız ise barış içinde ve birlikte hareket ediyor. Bölgede toplanıp iş konuşabiliyoruz, nasıl kalkınabileceğimizi istişare edebiliyoruz. Bu bir avantajdır. Üniversitemizin de aramızda olması bizim için büyük bir şans. Dünya üç şeyi konuşuyor. Su gıda ve enerji. Dünyanın en güzel yerinde yaşıyoruz. Olanaklarımız çok iyi ve coğrafyamız da çok iyi. İşimize sevgiyi katarak, sahiplenmeliyiz. Planlama yoksa başarı yoktur. Hedef yoksa başarı yoktur. Hedefi olmayan gemiye hiçbir rüzgarın faydası olmaz. Hedefiniz olsun. Ve emin adımlarla yürüyün. Olmayınca küsmeyin. Hep deneyin. İşinizi sevin ve işiniz kolaylaşsın. Bilgiye ulaşın ve işinizi geliştirin. Yanınızdayız ve destekçiniziz." Toplantı, bu konuşmalardan sonra karşılıklı görüş alışverişinde bulunulmasıyla sona erdi.

Haber / FOTO: İlker GÜREL

Kaynak: (KGH) - KEŞAN GÜNCEL HABER Editör: Semra ANLAR
 
Etiketler: Yerel, yöneticiler, genç, girişimcilere, ticarete, yönelik, öğütler, verdi,
Haber Videosu
Yorumlar
Ulusal Gazeteler
Bizim Gazete
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Galatasaray
81
68
1
3
26
30
2
Fenerbahçe
79
79
1
4
25
30
3
Trabzonspor
49
51
11
4
15
30
4
Beşiktaş
46
40
12
4
14
30
5
Kasımpasa
43
53
11
7
12
30
6
Başakşehir
42
38
12
6
12
30
7
Rizespor
42
36
12
6
12
30
8
Antalyaspor
41
35
9
11
10
30
9
A.Demirspor
39
46
9
12
9
30
10
Alanyaspor
39
38
9
12
9
30
11
Sivasspor
38
36
10
11
9
30
12
Kayserispor
36
36
11
9
10
30
13
Samsunspor
36
35
14
6
10
30
14
Ankaragücü
33
36
11
12
7
30
15
Hatayspor
33
36
11
12
7
30
16
Konyaspor
33
31
11
12
7
30
17
Gaziantep FK
31
34
15
7
8
30
18
Karagümrük
30
34
14
9
7
30
19
Pendikspor
29
34
15
8
7
30
20
İstanbulspor
13
22
20
7
3
30
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı