Haber Detayı
03 Eylül 2020 - Perşembe 21:07 Bu haber 438 kez okundu
 
Keşan TSO, üyeleri için hazırladığı online duyuru platformunun tanıtımını yaptı
Keşan Güncel Haberi


Keşan TSO (Ticaret ve Sanayi Odası), sadece oda üyesi firmalara yönelik olarak geliştirilen, işverenlerin iş duyurusu yapması ve ilave personel istihdamında tüm kamu destekleri hakkında bilgilendirme yapmak amacıyla oluşturulan, online işveren duyuru platformu www.kesantsodaisvar.com’u tanıttı.

Keşan, İpsala ve Enez hattında istihdama destek sağlaması planlanan projenin Şapçı Ağadayı Otelde yapılan lansmanına, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ahmet Atakişi, ilgili kurumların daire amirleri ve Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkan yardımcıları Kadir Mutaf ile Murat Arıkan ile oda yöneticileri katıldı.

Lansmanın açılış konuşmasını yapan Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kadir Mutaf, “Günümüzde iş dünyasının en önemli sorunlarından birisi de kalifiye eleman bulamama sorunudur” diyerek şu ifadeleri kullandı. “Yeni iş dünyasındaki yeni düzene ayak uydurabilmek adına, sürekli gelişen ve yenilenen ticaret hayatında var olabilmek için devamlı aktif olmalıyız. Ayakta kalmak için işletmelerimizi sürekli yeni ve diri tutmalıyız. Keşan Ticaret ve Sanayi Odası olarak en önemli misyonlarımızdan olan üyelerimizin gelişimine katkı sağlamak için eğitime önem veriyoruz. Mesleki eğitimler açısından bakıldığında odalar bazında Trakya’da birinci odayız.”

Kadir Mutaf’ın ardından Keşan TSO Akreditasyon Sorumlusu Kadir Can Tunç, platformun amaç, hedef, işleyiş ve içeriği konusunda katılımcıları şu şekilde bilgilendirdi.:

“Amacımız Keşan, İpsala ve Enez ilçelerimizde yer alan toplam 2.700?den fazla Odamız Üyesi Firmalarımızdan herhangi bir gelir veya ücret talep etmeksizin sadece Üyelerimize Hizmet etmek ve personel alımlarında tüm kamu destekleri hakkında bilgilendirme yaparak, işveren yükünü azaltıp ilave personel istihdamında arttırıp, bölgemizdeki işsizliği azaltmak ve ülkemizde istihdamına olumlu katkı sağlamaktır,
Hedefimiz, sadece Odamız Üyesi Firmalarımızın ?İşveren İşçi Arama Duyurusu? ve ?İlave Personel İstihdamında Tüm Kamu Desteklerinin Bilgilendirilmesi? hedeflenmektedir.”

İçerik
Sadece Keşan TSO Üyelerine yönelik olarak geliştirilen bu sistemde Üyelerin firma bilgileri ve işverenlerin iş duyurusu bilgileri online olarak giriş yapılmaktadır. Bu bilgilerin ardından oluşturduğumuz sisteminde en önemli farkı olarak işverenin iş duyurusunda ki bilgilerine göre gerekli bilgileri doldurarak tüm kamu destekleri hakkında yönlendirme ve bilgilendirme yapılmaktadır.
Geliştirdiğimiz sistemin en önemli farkından birisi de sisteme sadece Keşan TSO Üyesi Firmalarının kayıt oluşturup, duyuru yapabilmesidir. İşçi tarafından özgeçmiş, CV benzeri gibi bireysel kayıt ve iş arama duyurusu yapılmamaktadır.
Aşağıdaki bilgileri www.kesantsodaisvar.com sistemi üzerinden online olarak doldurularak kayıt ve duyuru yapılmaktadır.

  1. Adım Firma Kaydı

Firma Kayıt Formu
Firma Adı*
Sektör* Sadece Belirttiğim Sektörler Yer Alacak
Firma Yetkilisi*
Vergi Dairesi* Keşan İpsala Enez
Vergi No*
Adres*
Firma GSM*
Firma Mail*
Üyelik İçin Parola*
Üyelik İçin Parola Tekrar*
Firma Web Sitesi
Firma Hakkında

FİRMA SİSTEME KAYIT EDİLDİ.

  1. Adım Firmanın İş Duyurusu

İş Duyuru Bilgileri
İş Duyurusu Başlığı*
Firma Sektörü* Sadece Belirttiğim Sektörler Yer Alacak
Departman* Sadece Belirttiğim Departmanlar Yer Alacak
İş Tanımı*
Çalışma Şekli* Tam Zamanlı Kısmi Zamanlı
İş Tecrübesi* Stajyer Yeni Başlamış Deneyimli Yönetici
Eğitim Seviyesi* Lise ve Altı Ön Lisans Lisans ve Üstü
Yabancı Dil Seviyesi Düşük Orta Yüksek
İş Duyurusu Hakkında

Destekler Hakkında Bilgilendirme
Mevcut Personel Sayınız 5 Personel Altında 5 Personel ve Üzeri
İlave Personelin Eğitim Seviyesi Lise ve Altı Ön Lisans Lisans ve Üstü
İlave Personelin En Son SGK Günü Bilgisi Son 90 Günde SGK?lı Son 90 Günde İşsiz
İlave Personelin Mesleki Yeterlilik Belgesi Var Yok
İlave Personelin Engelli Durumu Evet Hayır

KEŞAN TSO YETKİLİSİ ONAYI SONRASINDA
FİRMANIN İŞ DUYURUSU YAYINLANDI.

Sistem Akış Şemamız

Sistemin Benzer Örneklerinden Farkları ve Avantajları

  1. Keşan TSO olarak kurmuş olduğumuz bu sistem, sadece Keşan TSO Üyesi Firmalarımıza, işverenlere hizmet etmektedir. Bireysel olarak işçilerin özgeçmiş, CV gibi doküman doldurması veya kayıt olması söz konusu değildir.
  2. www.kesantsodaisvar.com, 05.07.2003 tarih ve 25159 sayılı Resmî Gazete?de yayımlanarak yürürlüğe giren 4904 sayılı Türkiye İş Kurumu Kanunu herhangi bir aykırı durumu bulunmamaktadır.
  3. Kurulacak sistem Keşan TSO Üye Temsilcisi tarafından günlük olarak kontrol edilecek ve Odamız Üyesi Firmalarımız ile sürekli iletişimde olup, duyurular daima güncel olarak platformda iş arayanlara aktarılacaktır.
  4. Sistemin benzerlerinden ayıran en önemli özellik, Odamız Üyesi Firmalarımızın iş duyurusu oluştururken ilave personel istihdamında gerekli şartları ve koşulları sağlaması durumunda işvereni tüm kamu destekleri hakkında bilgilendirme fırsatı sağlamaktadır.
  5. Bu sistem modellemesi ile ülkemizde ki toplam 365 Oda ve Borsaya, ilçesinde İŞ KUR, KOSGEB veya diğer kamu kurumları ile ilgili yetkili olmaması durumunda ülkemizdeki 365 Odaya ve Borsaya Üyelerine hizmet etmesi ve ülkemiz istihdamına katkı sağlayarak işsizliği azaltılması için en önemli rol model olarak, uygulanabilir olmasıdır.
  6. Keşan TSO Üyesi Firmaları tarafından kayıt oluşturularak ve ardından hemen iş duyurusu oluşturabilmesi açısından sistem işlevsel, kolay ve uygulanabilirdir. Firmalarımızın kayıt olduktan sonra kaydın onaylanmasını beklemesi gerekmemektedir. Firma tarafından girilen duyuru günlük olarak yapılan Keşan TSO Yetkilisi kontrollerinin onayı sonrasında güncel olarak platformda yer alabilecektir.
  7. Bölgemizde turizm sektörünün hareketli olması nedeniyle özellikle yaz aylarında ticaret oldukça artmaktadır. Bu artan ticaretle orantılı olarak personel ihtiyacı da artış göstermektedir. Ancak Odamız Üyesi Firmalarımızın bu iş yoğunlukları sırasında diğer kamu kurumlarına gitmeleri ve bilgilerini güncellemeleri oldukça zor olmaktadır. Bu sebeple geliştirdiğimiz sistem sayesinde iş duyurularını istedikleri zaman ve diledikleri yerden bilgisayar, telefon veya tabletten hızlı ve kolay olarak online bir yöntem ile iş duyurularını yapabileceklerdir. İstihdama yönelik tüm kamu desteklerini www.kesantsodaisvar.com?da bir araya getirip, Odamız Üyelerimizin hem maliyetlerini azaltıyoruz hem de bölgemiz istihdamına katkı sağlıyoruz.

Projenin lansmanı daha sonra söz alan katılımcıların konuşmalarıyle devam etti.

Kaynak: (KGH) - KEŞAN GÜNCEL HABER Editör: Semra ANLAR
 
Etiketler: Keşan, TSO,, üyeleri, için, hazırladığı, online, duyuru, platformunun, tanıtımını, yaptı,
Haber Videosu
Yorumlar
Ulusal Gazeteler
Bizim Gazete
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Galatasaray
81
68
1
3
26
30
2
Fenerbahçe
79
79
1
4
25
30
3
Trabzonspor
49
51
11
4
15
30
4
Beşiktaş
46
40
12
4
14
30
5
Kasımpasa
43
53
11
7
12
30
6
Başakşehir
42
38
12
6
12
30
7
Rizespor
42
36
12
6
12
30
8
Antalyaspor
41
35
9
11
10
30
9
A.Demirspor
39
46
9
12
9
30
10
Alanyaspor
39
38
9
12
9
30
11
Sivasspor
38
36
10
11
9
30
12
Kayserispor
36
36
11
9
10
30
13
Samsunspor
36
35
14
6
10
30
14
Ankaragücü
33
36
11
12
7
30
15
Hatayspor
33
36
11
12
7
30
16
Konyaspor
33
31
11
12
7
30
17
Gaziantep FK
31
34
15
7
8
30
18
Karagümrük
30
34
14
9
7
30
19
Pendikspor
29
34
15
8
7
30
20
İstanbulspor
13
22
20
7
3
30
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı