Haber Detayı
05 Haziran 2020 - Cuma 14:42 Bu haber 419 kez okundu
 
Keşan Belediye Meclisi Haziran Ayı Olağanüstü Toplantısı Yapıldı
Keşan Güncel Haberi


Personel maaşı için İller Bankası’ndan talep edilecek 4.5 milyon TL kredi Millet İttifakının oylarıyla reddedildi.

Keşan Belediye Meclisi Olağanüstü Toplantısı 4 Haziran 2020 Cuma günü gerçekleştirildi.

Toplantıya katılan meclis üyelerinin salona girişlerinde ateş ölçer ile ateşleri ölçülerek dezenfekten ve maske verildi.

 Keşan Belediyesi Konferans ve Tiyatro Salonu’nda sosyal mesafeli şekilde gerçekleştirilecek ve saat 15:00’de başlayan toplantıda;

Gündem maddelerine geçilmeden önce Keşan Belediyesi tarafından bir çevre filminin gösterimi sunuldu.

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Keşan Belediyesi’nin bu olağanüstü toplantının ardından Haziran ayı olağan toplantısı yapmak için de karar alındığını belirterek meclis üyelerine ve meclise katılan tüm konuklara teşekkür etti.Acilkararalarımız nedeni ile Valiliğimize sunduğumuz izin dilekçesi ile bizlere bu izin kararını verdiler. 11 maddelik olağanüstü toplantımızı bugün gerçekleştiriyoruz. Korona nedeniyle bu salonda en son toplantı yapmıştık. Bir dizi kararları almıştık, bildiğiniz gibi 60-70 gün geçirdik. Allah sağlık sıhhat vermesini temenni ediyoruz. Yeni normalleşme artık eskisi gibi olmayacak. Tüm dünyada, ülkemizde Keşan’da rahmetli olmuşlara gani gani rahmet dilerken şu anda hasta olanlara da şifalar diliyoruz. Keşan olarak da Türkiye olarak da başarılı bir dönem geçirdiğimizi söyleyebiliriz. Sağlık sistemimizin önemi ortaya çıktı. Keşan da da aynı hedeflerle hep beraber Keşan Belediyesi’nin meclisinin katkısıyla personelinin özverisi ile hıfzısıhha kurulu ile birlikte yaptığımız çalışmalar ve vatandaşımızın da kurallara uyması olağanüstü bir 60-70 gün geçirdik. Benim bilgim dahilinde hayatını kaybeden 5 vatandaşımız var. 1’i Keşan 3’ü İpsala Köyleri 1 de Enez’den olduğunu biliyorum. Şu an itibari ile de Keşan’da pozitif olmadığını da son bilgiler olarak sizinle paylaşmak istiyorum. Bunlar bizi rehavete götürmemeli, Saros Körfezi vesilesi ile önümüzdeki günlerde yoğun bir katılım bekliyoruz. Düşünebiliyor musunuz Türkiye’nin çeşitli yerlerinden gelecek 200-300 bin nüfus  ve sirkülasyonlu 3 ayda  geçen yılki gibi olursa 3 milyona yakın sirkülasyonlu nüfus bunlar izim için çok tehlikeli bir 3 ay geçireceğimiz anlamına geliyor. İkinci dalga değil ama daha birincisi bitmeden yeniden hastanelerimiz dolsun istemiyoruz, turizmimiz etkilensin istemiyoruz. Bırakın turzimimiz sağlık çok önemli. Bizlere büyük yük düşecek, Allah yardımcımız olsun derken tedbiri de elden bırakmamayı tekrarlamak istiyorum. Mesafe,  dezenfeksiyon ve sosyal mesafe yanında maskelerimizi ihmal etmeyelim. Yaşam devam edecek ama tedbiri elden bırakmayacağız. Bu girişten sonra olağanüstü meclisimizin başında yarın Çevre Haftası başlıyor. Hafta nedeniyle meclisimizde sürpriz olarak bir videomuz var.Şimdi onu izleyelim. “dedi.

Filmin gösteriminin ardından tekrar söz alan Helvacıoğlu Erikli ve Yayla’daki çöpler ve Paşayiğit’teki çöplük sorunu en büyük kanayan yaramız. Ama bu iki yaranın da bu yıl çözüleceğini kamuoyu ile paylaşmak isterim. Erikli ve Yayla’da bu sene GÜNEKAB’ın sorumluluğunda Keşan Belediyesi’nin de desteği ile GÜNEKAB ile yaptığımız çalışma sonrasında o işi hallediyoruz. Paşayiğit’teki GÜNEKAB alanında da 30 Ekim’den sonra çöpten elektrik üretimine başlayacağız. Burada da üye olan belediyeler olarak çöpten elde edilecek gelirle oradaki giderlerimizi düşürmüş olacağız. Benim de 15 aylık görev süremde Erikli ve Yayla’daki, tablo ile Paşayiğit’te çöp alanı benim içimi sızlatan konulardır.

1. Madde de Belediyemizde, Ülkemizde yaşanan Covid-19 salgınından dolayı vergi, kira, harç, su vb. tahsilatlarında düşüşler olduğundan, personel maaşlarının ödenmesinde kullanılmak üzere 3 ay ertelemeli 36 ay vadeli 4.500.000,00 TL’sı kredinin İller Bankası (İlbank) A.Ş.’den kullandırılması için Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu’na 'na yetki verilmesinin görüşüldü.

Bu maddeden önce söz alan Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu,” İller Bankası’ndan gelen teklifle malum 3 ay bir koronavirüs sorunu yaşadık şirketlerimiz maaşlarını ödeyemez hale geldi. Ama devlet ve hükümetimizden büyük destekler geldi. Bu desteklerle başarılı bir koronavirüs ekonomisi ile bugüne geldi. Bundan sonra da tedbirlerimizi arttırmamız gerekiyor. Yine belediyeler konusunda  Cumhurbaşkanımızın talimatıyla 3 ay kesinti yapılmaması kararı alındı. Belediye bu süreçte neler yaptı, herkesin bilmesini istiyorum. Dünya ekonomisi sarsıldı, kepenkler kapandı dünyadaki ekonomik krizi hepiniz yaşıyorsunuz. Biz hizmet etmek için personelimizin maaşlarını ödemek için canla başla bu 3 ayı geçirdik. Geçen ayda paylarımız eksik gelmesine rağmen  bir şekilde 60 ay maaşımızı vereceğiz dedik. Çünkü personelimiz bizim için alınteri, Keşan Belediyesi’nin personeli başka kurumların personelleri gibi değil. Sağlık çalışanı kadar çok kıymetli. İdari izinlerinde çalıştılar, büyük bir kısmı mesai almadı. 8 ay maaş alınmayan süreçte biz meclis olarak Keşan Belediyesi’nde bu maaşlar alınacak dedik. Bugünlere kadar geldik. Ama gelecek tablonun 3 ay boyunca sadece maaşlara verilmek kaydıyla bu İller Bankası’ndan az sayıda gelen bu imkanı Keşan Belediyesi’nin meclisine taşıdık. Karar meclisin hep beraber tartışacağız. Burada alınterini emek terini korumak için 1.maddeye koyduk. Çünkü personelimizin de kulağı bu mecliste önümüzdeki günlerde alınamayacak bir maaş sistemi var. İller Bankası’ndan 3’te birlik bir pay geliyor. Belki karınlarını doyuracak kadar maaş alacaklar. Ama bugünkü kredi kararı çıkarsa 600’e yakın personelimiz kulakları bizde meclisin onlara sahip çıkmasını bekliyorum. “ dedi.

Grup başkanlarının konuyla ilgili düşüncelerini dile getirmesinin ardından yapılan oylamayla İller Bankası’ndan 4.5 Milyon TL kredi alınması oy çokluğu ile reddedildi.

2.Maddede yer alan Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca 08 Nisan 2020 tarihinde yayımlanan Resmi Gazetenin tasnif cetvelinde D-12 grubunda olan Belediyemizin D-13 grubunda değerlendirilmesi sonucunda Mevcut Norm Kadrolara ilave olarak 25 adet memur kadro ihdasına ait (I) sayılı cetveldeki değişiklikler görüşülerek oybirliği ile kabul edildi.

3. Madde de yer alan  Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca 8 Nisan 2020 tarihinde yayımlanan Resmi Gazetenin tasnif cetvelinde D-12 grubunda olan Belediyemizin D-13 grubunda değerlendirilmesi sonucunda mevcut Norm Kadrolara ilave olarak 12 adet sürekli işçi kadro ihdasına ait (V) sayılı cetveldeki değişiklikler görüşülerek oybirliği ile kabul edildi.

4. Maddede yer alan  İlçemizde bulunan At Arabalarının Keşan Şehir Merkezi ve Mücavir Alanlarında  her türlü amaç için kullanımının yasaklanması da görüşülerek oybirliği ile kabul edildi.

5. Madde de yer alan lçemizde bulunan At Arabalarının Motorlu Yük Taşıma (Triporter) aracına dönüştürülmesine ait proje kapsamında 100 adet Triporter aracının Belediyemiz tarafından satın alınması ve daha önce kayıt altına alınan At Arabası sahiplerine bedelsiz olarak verilmesi hususunda Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu'na yetki verilmesi de oybirliği ile kabul edildi.

6.  Madde de yer alan Keşan İlçe Merkezi ve Mücavir Alanlarımızda bulunan seyyar satış arabalarının standart hale getirilmesi kapsamındaki projede yer alan  24 adet örnek seyyar satış arabalarının Belediyemiz tarafından satın alınması ve daha önce kayıt altına alınan seyyar araba sahiplerine bedelsiz olarak verilmesi hususunda Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu'na yetki verilmesi de oybirliği ile kabul edildi.

7- İller Bankası A.Ş. kontrolünde hazırlatılan İzzetiye ( Keşan-Edirne) 1/5000 ölçekli İlave Nazım İmar Planı (NİP) 40155 ve İzzetiye (Keşan-Edirne ) 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planının (UİP) 3194 Sayılı İmar Kanununun 8/b maddesi gereğince askı süreci sonrası yapılan itiraz düzeltmelerin de görüşülerek oybirliği ile kabul edildi.

8- Keşan Çok Amaçlı Pazaryeri Kompleksinin Açık Pazar yeri olarak kullanılan kısmının üzerinin Uzay Çatı Sistemi ile kapatılması ve çatı üzerine güneş enerji panellerinin yapılması amacıyla hazırlatılacak projeler hakkında meclise bilgi verilerek konuyla ilgili hazırlanan sunum meclise izlettirildi.

9- Yukarı Zaferiye Mahallesi 842 adada yer alan Belediye Hizmet Alanında yapılması düşünülen kapalı otopark, giyim pazarı, gençlik merkezi ve nikah salonu için hazırlatılacak projeler hakkında meclise bilgi verilerek görsel olarak da meclise bilgi verildi.

10- Yukarı Zaferiye (Yeni Mahalle) Mahallesi 1310 adada mülkiyeti Keşan Belediyesi adına kayıtlı 3-4 parseller için hazırlatılacak konut projesi hakkında meclise bilgi verilerek sunum gerçekleştirildi.

Olağanüstü meclis toplantılarının sona ermesinin ardından Keşan Belediye Meclisi’nin Haziran ayı olağan toplantısının 10 Haziran 2020 Çarşamba günü yapılmasına karar verilmesi ile toplantı sona ererken Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, olağanüstü mecliste alınan kararların Keşan için hayırlı olmasını dileyerek meclis üyelerine teşekkür etti.

Kaynak: (KGH) - KEŞAN GÜNCEL HABER Editör: Semra ANLAR
 
Etiketler: Keşan, Belediye, Meclisi, Haziran, Ayı, Olağanüstü, Toplantısı, Yapıldı,
Haber Videosu
Yorumlar
Ulusal Gazeteler
Bizim Gazete
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Galatasaray
81
68
1
3
26
30
2
Fenerbahçe
79
79
1
4
25
30
3
Trabzonspor
49
51
11
4
15
30
4
Beşiktaş
46
40
12
4
14
30
5
Kasımpasa
43
53
11
7
12
30
6
Başakşehir
42
38
12
6
12
30
7
Rizespor
42
36
12
6
12
30
8
Antalyaspor
41
35
9
11
10
30
9
A.Demirspor
39
46
9
12
9
30
10
Alanyaspor
39
38
9
12
9
30
11
Sivasspor
38
36
10
11
9
30
12
Kayserispor
36
36
11
9
10
30
13
Samsunspor
36
35
14
6
10
30
14
Ankaragücü
33
36
11
12
7
30
15
Hatayspor
33
36
11
12
7
30
16
Konyaspor
33
31
11
12
7
30
17
Gaziantep FK
31
34
15
7
8
30
18
Karagümrük
30
34
14
9
7
30
19
Pendikspor
29
34
15
8
7
30
20
İstanbulspor
13
22
20
7
3
30
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı